ΥΛΙΚΑ:
25 φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξινό
βανίλια
100γρ. αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα μήλα ολόκληρα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει, περίπου για 1 ώρα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή, προσθέτουμε το ξινό, τη βανίλια και τα αμύγδαλα.


Συνταγη Σ.Παρλιαρου